Algemeen

Noabers in Noord-Hollands Dagblad

By 16 januari 2017 No Comments

Na het succes van ‘Noabers’ de film (www.studiomad.nl/portfolio/noabers) zijn we trots te mogen aankondigen dat we nu ‘Noabers’ de serie gaan maken!

De setting en de toon inspireerde tal van andere grappige korte verhalen. Al snel kwam het besef dat ‘Noabers’ een perfect uitgangspunt was voor een televisieserie. De verbindende factor in ‘Noabers’ is de locatie. 

Zoals de titel al zegt, gaat de serie over ‘noaberschap’, oftewel het contact met je buren. In de serie volgen we het reilen en zeilen van een groep inwoners van een kleine geïsoleerde, overwegend agrarische gemeenschap. Het leven in de gemeente is net even iets eenvoudiger dan in de grote stad. Maar juist daarom is er veel ruimte voor droog komische situaties.

De setting en de toon inspireerde tal van andere grappige korte verhalen.

Al snel kwam het besef dat ‘Noabers’ een perfect uitgangspunt was voor een televisieserie.

In tegenstelling tot een komedieserie, waarin elke aflevering één duidelijke verhaallijn heeft, zal ‘Noabers’ uit diverse sketches bestaan. Dit geeft de kijker de kans om de aflevering te volgen, zelfs al vallen ze er midden in. Een vergelijkbaar voorbeeld is ‘Komt Een Man Bij De Dokter’ van SBS6, maar ook het Britse megasucces ‘Little Britain’. De korte scenes zijn ook ideaal om via internet te delen door middel van social media.

Er is gekozen om in eerste instantie een pilotaflevering volledig uit te gaan werken en uit te voeren. Eén aflevering van 4 sketches, waarin buiten en binnen locaties te zien zijn, waardoor je al goed de look en feel van de ‘Noabers’ gemeenschap krijgt. 

De opnamedagen zullen 27, 28, 29 zijn. In maart zullen de sketches eerst online worden vertoond en eind maart zal de gehele uitzending op RTV Oost te zien zijn. 

Volg alle ontwikkelingen rondom de serie op de website (www.noabersdeserie.nl) Facebook (@Noabersdeserie), Twitter (@Noabersdeserie) en Snapchat (@noabersdeserie).

Leave a Reply