Nieuws

Noabers de serie – Dag 1

By 27 januari 2017 No Comments

Het is eindelijk zover! We zijn gestart met de productie van de serie ‘Noabers’ in samenwerking met RTV Oost, One Big Agency en het Mediafonds. In de periode 27 t/m 30 januari 2017 werken we aan de pilotaflevering van deze serie over nuchterheid en noaberschap.Ben we namelijk met regisseur Niels Bourgonje een korte film met deze titel gemaakt. De film ging in première in het Amsterdamse Pathé Tuschinski en werd eerste in de categorie Beste Regiofilm en Beste Scenario. De setting en de toon inspireerde daarna tal van andere grappige korte verhalen. De makers van Noabers zijn daarom weer met elkaar in gesprek gegaan en al snel kwam het besef dat de film een perfect uitgangspunt zou zijn voor een televisieserie.

Zoals de titel al zegt, gaat de serie over ‘noaberschap’, oftewel het contact met je buren. In korte sketches volgen we het reilen en zeilen van een groep inwoners van een kleine, geïsoleerde en overwegend agrarische gemeenschap. De personages in Noabers zijn karakters waarbij de tijd heeft stilgestaan, veelal in het bezit van een accent en nogal ongemakkelijk in de omgang. Juist deze clichés en stereotypen bieden ruimte voor komische situaties en zelfspot.

De sketches zijn wekelijks online te volgen via de social media kanalen van RTV Oost en eind maart is de gehele pilot te zien op het reguliere tv kanaal van RTV Oost.

Vrijdag 27 januari ‘De Brug’

Vandaag is de aftrap in het mooie plaatsje Fleringen. De opnames vinden plaats bij een brug die net breed genoeg is voor 1 passerende auto. Dan zul je natuurlijk net zien dat je een tegenligger hebt…meer gaan we nog niet verklappen! Wel hebben we een aantal foto’s en filmpjes die we vers van de pers met jullie kunnen delen.

De echte sterren van vandaag zijn deze prachte oude auto’s die Nostalgisch Rijden vanochtend kwam brengen.

Gelukkig is het vandaag fantastisch weer waardoor we mooie beelden kunnen schieten van de omgeving met behulp van onder andere de technische snufjes van Lichtmacht.

Een locatie met water klinkt natuurlijk erg mooi, maar het is niet altijd even praktisch. Om het gewenste shot te krijgen, maken we daarom gebruik van een hoogwerker van Kuipers Grondwerken.

Eerst nog even in de make-up bij Hilda. De holding van vandaag is een gezellig huiscafeetje van de familie Koopman, waarvoor dank! Hier kan de crew zich opwarmen en dankzij DSR Food Almelo, Coop Munster Albergen en de Plus Schuldink Almelo, is er genoeg te eten en te drinken.

De komende dagen plaatsen we nieuwe blogs met foto’s en filmpjes van de opnamedagen dus houd onze site in de gaten. Natuurlijk zijn we ook op andere kanalen te volgen, te weten Facebook, Twitter, Instagram, de officiële website en bij Snapchat onder de naam @noabersdeserie.

Graag bedanken we ook nog deze mensen die zich vandaag voor ons inzetten!

Olde Kalter
Quality Catering & Verhuur
Vakantiepark de Lourenshoeve

Leave a Reply